• 2 kycklingar
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackade örter
  • 1,25 dl vitt vin
  • 1,25 dl buljong
  • Salt
  • Svartpeppar

Grundrecept på stekt kyckling, som du sedan kan variera i all oändlighet, allt efter smak.

Gör såhär

1. Skölj kycklingen och torka av den.
2. Smält smöret och blanda i örter samt salt och peppar.
3. Pensla kycklingarna med smörblandningen, både in- och utvändigt.
4. Lägg kycklingarna i en genomfuktad lergryta, tillsätt vin och buljong och lägg på locket.
5. Ställ in i kall ugn, och sätt sedan igång ugnen – 220 grader vanlig ugn, eller 180 grader om du har varmluftsugn.
6. Tillagas i ca 75-90 minuter, beroende på storlek på kycklingarna.
7. Servera med t.ex. ris, potatis eller grönsaker.

1 Stjärna2 Stjärna3 Stjärna4 Stjärna5 Stjärna 19Röster medel: 2,95 av 5
Loading...