Kontakta oss
Prisjakt
4.69 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Stekt Kyckling i Lergryta

Grundrecept på stekt kyckling i Lergryta, som du sedan kan variera i all oändlighet, allt efter smak. Här tillagad i en lergryta.

3.62 av 5 (68 recensioner)
Stekt Kyckling i Lergryta

Bra produkter när du ska göra kyckling i lergryta:

  • Termometer - En stektermometer är ett universellt köksredskap som går att använda till mycket mer än att bara mäta innertemperaturen på kött. Stektermometern är ett smart redskap och allt fler går över till att mäta grader istället för minuter. Hos lyckasmedmat.se finns det smarta, snygga och precisa stektermometrar. Du hittar alla stektermometrar här >>
  • Pensel - En grillpensel används för att pensla t. ex. marinad eller olja på köttet med. Vi säljer både pensel med borsthuvud i silikon och nylon. En pensel i silikon är bra som grillpensel på grund av att den tål höga temperaturer och är enkel att rengöra. Alla våra penslar hittar du här >>
  • Smaksättning - Experimentera med smaker och få till exakt de smaker du tycker om. Varför inte kolla in våra asiatiska kryddor och smaker? Asiatisk mat blandar många olika smaker. Sött, surt, starkt, milt. Fräscha smaker som tillsammans bildar ljuvligt goda rätter. Inspireras av vårt asiatiska utbud här >>

Stekt Kyckling i lergryta

Stek kycklingen i lergryta om du vill ha en saftig, mör och smakrik rätt! Detta är ett grundrecept på kyckling, vilket betyder att du kan tillsätta kryddor och smaker som du själv tycker om utöver ingredienserna i receptet.

När du lagar mat i lergryta kan du tillaga både kött och grönsaker i samma gryta. Alla smaker kommer att bevaras och du slipper en massa disk! Maten blir dessutom saftig och god, och lergrytan är vacker att servera maten i.

  • Förberedelser: 20 minuter.
  • Tillagning ca: 60-90 minuter
  • Klart på: 1:45 timmar
  • Receptet ger 8-10 portioner
  • Kyckling
Uppskattat näringsvärde per 100 gram kyckling
  • 165 kcal

Här hittar du en bra timer med inbyggd termometer!                                 

Ingredienser

  • 2 kycklingar
  • 2 msk smör
  • 1 msk finhackade örter
  • 1,25 dl vitt vin
  • 1,25 dl buljong
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör kycklingen såhär

  1. Skölj kycklingen och torka av den.
  2. Smält smöret och blanda i örter samt salt och peppar.
  3. Pensla kycklingarna med smörblandningen, både in- och utvändigt.
  4. Lägg kycklingarna i en genomfuktad lergryta, tillsätt vin och buljong och lägg på locket.
  5. Ställ in i kall ugn, och sätt sedan igång ugnen – 220 grader vanlig ugn, eller 180 grader om du har varmluftsugn.
  6. Tillagas i ca 75-90 minuter, beroende på storlek på kycklingarna.
  7. Servera med t.ex. ris, potatis eller grönsaker.

Några smaksättningar på kycklingen

Lyckas med mat tipsar!

Peder Näslund

Författare

Alla recepten på denna sida är skrivna eller granskade av Peder Näslund med över 20 års erfarenhet som kock, kökschef och källarmästare på allt ifrån stadshotell till nya trendkrogar.

Bakformar
Bakformar Bakformar
Silikonformar
Silikonformar Silikonformar
Choklad
Choklad Choklad
Delikatesser
Delikatesser Delikatesser
Kategorier Laga mat i lergryta

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13188 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se