• 500 gram nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 10 pärllökar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm saffran
  • 2 msk soja
  • 200 gram naturell yoghurt
  • 1,5 dl vatten
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk nejlika
  • Chilipeppar

Indisk köttfärsrätt med smak av kanel och nejlika och flera olika löksorter. Servera i pitabröd med en god sallad.

Gör såhär

1. Hacka de olika löksorterna.
2. Bryn köttfärsen tillsammans med löken  i oljan.
3. Lägg över köttfärsblandningen i den genomfuktade lergrytan.
4. Strö över kryddorna.
5. Rör ut yoghurten i vattnet och häll över köttfärsen.
6. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta sedan ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
7. Tillagas i ca 1 och 1/2 timme. Smaka av med chilipeppar.

1 Stjärna2 Stjärna3 Stjärna4 Stjärna5 Stjärna 25Röster medel: 3,24 av 5
Loading...