Gillar du indisk mat så ska du defintivt prova denna köttfärsrätt med smak av kanel och nejlika! Du tillagar den enkelt i en lergryta - ställ in den i ugnen och låt den göra jobbet. När köttfärsen tillagas i lergryta blir den smakrik, mör och saftig. Servera den indiska köttfärsen tillsammans med naanbröd, eller i pitabröd, och en sallad.
Ingredienser
- 500 gram nötfärs
- 2 msk olja
- 1 gul lök
- 10 pärllökar
- 1 knippe salladslök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krm saffran
- 2 msk soja
- 200 gram naturell yoghurt
- 1,5 dl vatten
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk nejlika
- Chilipeppar
Gör såhär
-
Hacka de olika löksorterna.
-
Bryn köttfärsen tillsammans med löken i oljan.
-
Lägg över köttfärsblandningen i den genomfuktade lergrytan.
-
Strö över kryddorna.
-
Rör ut yoghurten i vattnet och häll över köttfärsen.
-
Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta sedan ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
-
Tillagas i ca 1 och 1/2 timme. Smaka av med chilipeppar.
Mrs
Mycket snabb leverans av bra produkter. Jag fick bra hjälp innan köpet.