• 750 gram jämnstora tomater
  • 500 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 äggula
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 gram creme fraiche

Fyllda tomater serverar du med potatis, ris eller potatismos. Du kan byta ut tomaterna mot t.ex. paprika eller aubergine.

Gör såhär

1. Skölj tomaterna, skär av ett lock och gröp ur dem.
2. Blanda tomatköttet med nötfärs, hackad lök, äggula, salt, peppar och vitlök.
3. Klicka ner färsen i tomaterna och ställ dem i den genomfuktade lergrytan.
4. Smaksätt creme fraiche med salt (och andra eventuella kryddor) och häll över tomaterna.
5. Finhacka tomatlocken och tillsätt dessa.
6. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
7. Tillaga tomaterna i ca 1 timme.

1 Stjärna2 Stjärna3 Stjärna4 Stjärna5 Stjärna Bli först att betygsätta receptet!
Loading...