Tillaga fisk i lergryta
Att tillaga fisk i lergryta är enkelt och du slipper passa maten. Du tillsätter alla ingredienser i din genomfuktade lergryta, ställer in den i kall ugn och låter den värmas upp tillsammans med ugnen, och sedan sköter det sig själv!
Den genomfuktade lergrytan avger ånga under tillagningstiden, vilket gör fisken saftig och god utan att du behöver tillsätta en massa vätska.
Ingredienser
- 600 gram fiskfilé
- 1 burk skalade tomater
- 1 gul lök
- Salt
- Svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 2 dl fiskbuljong
Gör såhär
-
Skölj och torka fisken.
-
Skala och skiva löken.
-
Varva fisk, lök, tomat, salt, peppar, paprikapulver och timjan och den genomfuktade lergrytan (för fisk).
-
Häll på tomatjuicen som blivit kvar i burken och fiskbuljongen.
-
Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
-
Tillaga grytan i ca 45 minuter.
Lyckas med mat tipsar!
- Ha en speciell lergryta till just fisk, eftersom fisksmaken kan vara svår att få bort ur lergrytan.
Kund
Underbart bud älskar allt