Kontakta oss
Prisjakt
4.58 av 5 på Prisjakt
  •  Fri frakt över 499 kr
  •  Frakt från 39 kr
  • Kontakt 0920-12210
  •  120 dagar öppet köp

Fisk i Lergryta

Smakrik fisk i lergryta med smak av tomat och timjan. Välj den fisksort du gillar bäst - torsk, lax, sej... du väljer själv!

3.44 av 5 (18 recensioner)
Fisk i Lergryta

Tillaga fisk i lergryta

Att tillaga fisk i lergryta är enkelt och du slipper passa maten. Du tillsätter alla ingredienser i din genomfuktade lergryta, ställer in den i kall ugn och låter den värmas upp tillsammans med ugnen, och sedan sköter det sig själv!

Den genomfuktade lergrytan avger ånga under tillagningstiden, vilket gör fisken saftig och god utan att du behöver tillsätta en massa vätska.

Ingredienser

  • 600 gram fiskfilé
  • 1 burk skalade tomater
  • 1 gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl fiskbuljong

Gör såhär

  1. Skölj och torka fisken.
  2. Skala och skiva löken.
  3. Varva fisk, lök, tomat, salt, peppar, paprikapulver och timjan och den genomfuktade lergrytan (för fisk).
  4. Häll på tomatjuicen som blivit kvar i burken och fiskbuljongen.
  5. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Starta ugnen – 180 grader varmluft eller 220 grader i vanlig ugn.
  6. Tillaga grytan i ca 45 minuter.

Lyckas med mat tipsar!

  • Ha en speciell lergryta till just fisk, eftersom fisksmaken kan vara svår att få bort ur lergrytan.
Kategorier Laga mat i lergryta

Vad tycker våra kunder?

4.87 av 5 (13281 recensioner)

Se alla RecensionerLyckasmedmat.se